NASA odlučila ubrzati stvari:

Robot Valkyrie pomagat će ljudima u kolonizaciji Marsa!

sass
30.03.2017.
u 21:45

Unatoč tomu što je američka vlada razradila plan da do 2033. godine ljudi stignu na Mars, NASA je odlučila ubrzati stvari, pišu Vijesti.hr.

Iako se za NASA-in program Space Robotics Challenge nije čulo neko vrijeme, stigao je izvještaj od TechCrunch.com koji navodi kako je NASA poslala model Valkyrie Robonaut 5 na sveučilište Northeastern pokraj Bostona, kako bi se pripremili za finalne testove sredinom godine.

Jedini i ujedno najveći problem oko razvoja ovog robota koji bi trebao pomagati ljudima u kolonizaciji Marsa, bio je mogućnost pada. No, Valkyrie je značajno napredovao, tako da sada može razmišljati o sljedećem koraku, donositi odluke i izvršavati složenije zadaće.

Timovi sa sveučilišta će morati, za finalni test, pripremiti robote za popravak komunikacijske opreme, solarnog panela i rupe u ljudskoj nastambi koja je ostala oštećena nakon simulirane pješčane oluje na Marsu.

Pobjednički tim osvojit će milijun dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije