putopisni blog

Robert Dacešin: “Četiri marke je niska cijena za ono što nam Kravice nude”

08.05.2018.
u 20:00

Ako biste me pitali o posjetu kojeg mjesta u Bosni i Hercegovini sam dugo maštao, bili bi to vodopadi Kravice. Bez daljnjeg. Godinama sam planirao odlazak u Hercegovinu samo radi njih. Planirao sam posjet ovom čudu prirode, nalik na neku magično divlju oazu zelenila, koja izgleda kao da je ubačena u srce Amazona, a ne na jug moje zemlje. Obišao sam tako, maštajući o Kravicama, gotovo 40 zemalja, a njih stalno ostavljao za kasnije. Znate kad vam je nešto blizu pa se ne žurite posjetiti to mjesto? Ima vremena. Neće pobjeći nigdje. Tu je to. Mnogo puta sam “zamalo” otišao tamo. Posebno prošle godine, kad smo već imali sve isplanirano i na kraju nešto odustali. Razlog? Ići ćemo drugi put, vruće je baš danas. Iako nema smisla pričati o svim “zamalo” odlascima na Kravice. To bi bilo kao kada bi u novinama pisao o svim “zamalo” dobitnicima na lotu. Ljudima “zamalo” priče nisu zanimljive.

Čak i taj Mostar, koji se nalazi na oko 40 km od vodopada, nisam vidio od 2002. godine, kada sam s ocem išao na jedan teniski turnir u grad na Neretvi. Ali jedino što sam tada radio bilo je igranje tenisa, pa ni Stari most nisam vidio.

Prođe, dakle, 16 godina dok ne odoh u Mostar ponovno. Previše za ovako lijep grad. Da nema Tamar, vjerojatno bi bilo još, jer nakon svega što mi je pokazala u Gruziji, bio je red da i ja njoj pokažem ljepote zemlje u kojoj živim. Zemlje za koju svi kažu da ima nevjerojatnu prirodu, od koje ja do sada pola toga nisam vidio.

Više ruta je bilo u planu, ali htio sam istražiti taj dio Hercegovine. Da joj pokažem Mostar, Blagaj, Počitelj i Trebinje, te da konačno i ja odem na Kravice.

- Osobno mislim da je 4 KM niska cijena za ono što Kravice nude. Čak i nerealno niska ako se uzme u obzir da je u Dubrovniku, koji nije daleko odatle, ulaz na gotovo svaku atrakciju viši od 20 KM - napisao je Robert Dacešin iz Banje Luke na svom putopisnom blogu. On vodi blog RIO priče s putovanja. Robert je na svom blogu objavio post o posjetu Kravicama i Mostaru.

- Onog trenutka kad prođete blagajnu i krenete se spuštati prema dolje, osjetit ćete ogromnu energiju vode rijeke Trebižat koja je stvorilo pravo malo čudo prirode, obojeno zelenilom svih nijansi. Do vodopada silazite pomalo neravnim puteljkom, a kad se spustite dolje, ukazat će vam se ovo. Prizor iz bajke koji odmara dušu i mozak, gdje jednostavno ne možete ostati ravnodušni. Na trenutke se osjećam kao da sam u svom Brazilu o kojem toliko sanjam. U nekoj šumi u Amazonu. Zanimljivo je da vodopadi Kravice nude još mnogo toga, a u blizini se nalazi i mala spilja u kojoj se mogu vidjeti stalaktiti od kalcij karbonata, stari mlin i brodić, a moguće su i vožnje kanuom ako želite - piše Robert na blogu.

Robert je rekao da je dugo maštao o odlasku na Kravice. Najavio je da će ponovno doći na ovaj prirodni biser.

- Ako mogu podijeliti jednu tajnu, vodopadi Kravice su sada moje omiljeno mjesto u Bosni i Hercegovini. Nadam se da se ovoga ljeta družimo ponovno - napisao je Robert na svom blogu Riopricesaputovanja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije