poslovna konferencija u Livnu

Rimac: Neću biti zadovoljan dok Livno ne bude grad kakav je nekad bio

26.09.2021.
u 11:27

U livanjskom Gradskom parku održana je četvrta poslovna konferencija u organizaciji lokalnog Tehnološkog parka Linnovate.

Ovogodišnja poslovna konferencija u Livnu doživjela je svojevrsnu premijeru kada se radi o inovacijama, riječ je o proizvodu naziva “x Tend”, simulacijski alat za nekretnine autora Marina Jozića, koji je inače jedan od pokretača samog Parka.

"Sustav je namijenjen investitorima koji planiraju graditi objekte nekad u budućnosti. Mi njima kroz sustav,imamo online aplikaciju koja se zove 'x Tend expo' kroz koju njihova prodaja može svojim kupcima nuditi pristup. A ti njihovi kupci mogu kroz našu aplikaciju mogu prošetati,mogu maštati kako će njihov dom izgledati", kazao je Jozić, prenosi BHRT

Na jednom od panela se predstavila i treća generacija startup-a stasalih u Linnovate-u posljednjih godinu dana: dvije tvrtke iz sektora turizma i jedna koja proizvodi med.

"To je o biciklizmu koji je orijentiran na spust s biciklima. Napravio sam posebne staze za tu namjenu sa preprekama sa skokovima. Linnovate mi je pomogao da nećemo neku formu,da to bude legalno, u edukaciji i reklami isto", istaknuo je član Kupres MTB Trailsa Miro Galić.

A da sve što je Tehnološki park napravio u posljednje tri godine nije malo, svjedoče njegovi čelni ljudi.

"Za sad smo napravili ok stvari. Stvorili neke temelje te investirali gotovo milijun KM. Neke korake smo napravili. Ja neću biti zadovoljan dok Livno ne bude grad kakav je nekad bio", kazao je Mate Rimac inovator i poduzetnik.

"Imali smo tri uspješne generacije poslovnih startup-ova. Ukupno prijavljenih 28 ideja od kojih je 13 registriranih poduzeća, firmi,obrta i OPG-ova. Učinkovitost je preko 50 posto. To je iznimno uspješno. Mi smo do sada plasirali 155 000 KM. (…) jedan start up iz turizma je dobio 500 000 KM", naglasila je direktorica Tehnološkog parka Linnovate Ivona Ćorić.  

U Linnovate Tehnološkom parku vjeruju da će se i drugi prepoznati njihova nastojanja i uključiti u ovaj ovaj projekt bilo kao financijeri, s poslovnom idejom ili nekim drugim načinom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?