Joseph Daul:

Riješite probleme u ekonomiji i pravosuđu

Joseph Daul
15.01.2016.
u 09:52

Joseph Daul, predsjednik Europske narodne stranke (EPP), najsnažnije političke grupacije u Europi, te čelnik najveće grupacije u Europskom parlamentu, u intervjuu za današnji "Dnevni avaz" snažno je podržao podnošenje aplikacije za članstvo BiH u EU.

Daul je utjecajni francuski političar, već godinama jedan od najvažnijih ljudi unutar Unije. U prošlom mandatu bio je i predsjednik Europskog parlamenta.

- Podržavamo namjere BiH. Ovo je logičan korak, ali sadržaj aplikacije mnogo je važniji nego sam termin predaje. Svakako, ovakav jedan korak podrazumijeva da vlasti preuzmu odgovornost i obavežu se da implementiraju preporuke EU i naprave bolne promjene. Prema pravilima EU, zemlja će dobiti status kandidata u mjeri u kojoj bude provodila potrebne reforme, a BiH nije iznimka - kaže Daul.

Naglašava da će "i građani i vlasti morati koristiti ovaj zamah te pokazati više otvorenosti za suradnju i rješavanje velikih izazova kao što su visoki nivo korupcije, teška situacija u ekonomiji ili problemi u pravosudnom sistemu".

- Vjerujem da je BiH dokazala da može staviti po strani svoju prošlost i usredsrijediti se na stvaranje bolje budućnosti za svoje građane. Prošla godina je bila dobra godina za ovu državu i nadamo se da će se nastaviti u 2016. s još većim reformskim naporima. Ja u potpunosti podržavam namjeru vlasti BiH da se prijave za članstvo u EU i nadam se da će to poslužiti kao daljnji poticaj i motivacija za građane ove zemlje - kazao je Daul za Avaz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije