Cvijanović potvrdila

Riješeno pitanje županija u mehanizmu koordinacije

mehanizam
17.08.2016.
u 14:53

Kolege iz FBiH radile su na tome i stavili županije na sve one pozicije na kojima misle da se trebaju nalaziti kada je u pitanju odlučivanje, rekla je Cvijanović

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas novinarima u Sarajevu da su završetkom mehanizma koordinacije riješena i pitanja sudjelovanja županija u ovom mehanizmu, odnosno u procesu europskih integracija BiH.

"Riješili smo pitanje županija, dakle sve ono što se odnosi na poziciju županija i to nije nikakav problem, kada govorimo o stavu Republike Srpske, da se oni naknadno uključe. Kolege iz Federacije BiH radile su u međuvremenu na tome i stavili županije na sve one pozicije na kojima misle da se trebaju nalaziti kada je u pitanju odlučivanje", rekla je Cvijanović novinarima nakon sastanka u Sarajevu i nakon konferencije za novinare koji su bili posvećeni mehanizmu koordinacije, javlja Srna. 

Ona je navela da su sudionici ovog procesa razmatrali poziciju županija, koliko su oni uključeni u proces odlučivanja, mogu li i o čemu mogu odlučivati u skladu s ustavnim nadležnostima, tako da je osigurana njihova apsolutna prisutnost u mehanizmu koordinacije.

"Nemamo ništa protiv toga, smatramo da je dobro da svatko bude uvažen, da se svatko osjeća dobro, da može reagirati, ali isto tako da predlaže i da se njegov glas zaista uzima u obzir. Za nas je to prihvatljivo", naglasila je premijerka RS.

Sada nema više nijednog otvorenog pitanja kada je riječ o mehanizmu koordinacije, sve je poslagano, istaknula je Cvijanović, ocjenivši da će to biti funkcionalno.

"Nisam baš uvijek optimistična, ali sam sigurna da ovakav sustav koordinacije može funkcionirati, da može dati rezultate i da može da nas ne guši, što jeste glavna stvar koja se treba postići - da svatko obavlja svoj dio posla, da zajedno obavljamo određene poslove, a da pri tom ne moramo strahovati i gubiti vrijeme na besmislene stvari, ali i na one koje se odnose na preuzimanje nadležnosti neke razine, što bi bilo zaista nedopustivo", rekla je Cvijanović.

Ona je izrazila uvjerenje da je postignuto dobro rješenje koje će sigurno funkcionirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?