Srednja škola "Kreševo"

Riječju i slikama dočarali bogat školski život u Kreševu

26.03.2022.
u 10:03

Riječ je o prvom broju, prvijencu tiskanom na 48 stranica s kratkim, sažetim i jezgrovitim tekstovima i mnoštvom zanimljivih i kvalitetnih fotografija

Srednja škola "Kreševo" iz Kreševa izdala je svoj školski list "Naše priče". Lijep je to i za svaku pohvalu čin i doseg, svojevrstan izraz i pokazatelj rada i stvaralaštva ove srednjobosanske škole, vrijedan iskorak na što su ponosni svi dionici te odgojno-obrazovne ustanove, učenici, profesori, uprava, stručno i pomoćno osoblje, piše Večernji list BiH

Prvijenac na 48 stranica

Riječ je o prvom broju, prvijencu tiskanom na 48 stranica s kratkim, sažetim i jezgrovitim tekstovima i mnoštvom zanimljivih i kvalitetnih fotografija. Zamisao da se list pokrene rodila se kod ravnatelja Srednje škole "Kreševo" prof. Branka Ivičevića.

- Redovito vodim ljetopis škole, i to na većem formatu, bilježim svaki događaj u školi i sve ilustriram fotografijama, a osim toga, imamo i svoju Facebook stranicu. I upravo to ponukalo me da napravimo školski list. Predložio sam to svojim najbližim suradnicima, prihvatili su i, uz zalaganje svih, naše školske novine su ugledale svjetlo dana. Plan nam je izdavati list dva puta u školskoj godini, tj. po jednom u svakom obrazovnom razdoblju, drugi broj će izići na kraju ove školske godine - objašnjava ravnatelj škole prof. Branko Ivičević.

Uz ravnatelja Ivičevića, na pripremi, uređivanju i izdavanju lista radili su školska psihologinja Danijela Bešlić, školska pedagoginja Ivana Ivičević i prof. Goran Franjić, koji je list digitalno uredio, te profesorica hrvatskoga jezika Marija Vidović, u ulozi recenzenta i lektora.

- U središtu svih događanja u školi i izvan škole su učenici i oni su tako predstavljeni i prikazani u listu. Već dosad imamo dosta aktivnosti u školi, predstoje nam i proljetne aktivnosti i događanja, rad Ekološke sekcije na uređenju školskog okoliša, maturalna zabava, polaganje mature, promocija maturanata, dosta toga nam se veže za maturante, ali i drugih sadržaja, tako da ćemo imati dosta materijala i tema za sljedeći broj - kaže Danijela Bešlić, školska psihologinja koja uređuje i vodi školsku Facebook stranicu.

Brojne zanimljivosti

U Našim pričama kreševskih srednjoškolaca slikovno i poimenice predstavljeno je svih 11 školskih odjela i njihovih razrednika, zatim nastavnici i svi drugi zaposlenici škole, a može se pročitati i o školskim posjetima, izletima i ekskurzijama, o obilježavanju važnijih datuma i obljetnica, izvannastavnim aktivnostima i radu sekcija, o školskim, općinskim i županijskim natjecanjima, učeničkim nagradama i pohvalama, humanitarnim i radnim aktivnostima i drugim djelatnostima i zanimljivostima iz školskoga života.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije