Radmila Čičković tvrdi

Rezultati popisa mogući do 1. srpnja, ako se radilo po zakonu

popis stanovnistva
22.01.2016.
u 14:55

Direktorica Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske Radmila Čičković izjavila je da se konačni rezultati popisa stanovništva u BiH mogu objaviti do 1. srpnja, ukoliko se bude radilo u skladu sa zakonom i metodologijom.

Čičkovićeva je rekla novinarima u Banjoj Luci da je stav Republičkog zavoda za statistiku apsolutno jasan o pitanju određivanja rezidenta i u skladu je sa zakonom i metodologijom, te da se mora poštivati definicija mjesta stanovnika, a da sve što nije u skladu sa zakonskim propisima treba biti odbačeno.

Ona je najavila i skori sastanak Središnjeg popisnog ureda, tijela koje razmatra jedinstveni program obrade, i koji treba odrediti način kako će se utvrditi rezidentno i nerezidentno stanovništvo, javlja Srna. 

Čičkovićeva očekuje da će BiH posjetiti Međunarodne promatračke operacije s kojima će se razgovarati o svim spornim pitanjima, kao što je neusuglašenost o određivanju rezidentnog i nerezidentnog stanovništva.

Zakonski rok za objavljivanje konačnih rezultata popisa stanovništva je 1. srpnja ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije