prva izvješća o reviziji

Revizija nezakonita, kreću tužbe, imovina Šipada u Srbiji i Kosovu izostavljena

09.01.2018.
u 09:00

Iako je Vlada Federacije BiH na početku prošle godine donijela odluku po kojoj Agencija za reviziju privatizacije FBiH mora revidirati postupak privatizacije za 14 gospodarskih društava i četiri banke, spomenuta Agencija taj plan zbog kadrovske deficitarnosti nije mogla ispuniti, nego je revidirala privatizaciju šest tvrtki i triju banaka.

Nepokretna imovina

U izvješću koje su dostavili federalnoj Vladi iz Agencije za reviziju privatizacije FBiH neispunjene planove opravdavaju tvrdnjom kako su s osobljem koje čini šest revizora i činjenicom da je, umjesto pretpostavljenih dva i pol do tri mjeseca, za jednu reviziju bilo nužno oko četiri do pet mjeseci efektivnog rada, te složenošću samih predmeta koje su revidirali, ali i time da potrebna dokumentacija za reviziju nije dostavljena u predviđenim rokovima. Agencija je u prošloj godini revidirala privatizaciju Šipad komerca d.d. Sarajevo, Atomehanike d.d. Sarajevo, Granita d.d. Jablanica, TP Poljoprometa d.d. Zenica, HUTP Kladušnica d.s. Velika Kladuša, Borac Export-Importa d.d. Travnik, Investicijsko-komercijalne banke d.d. Tuzla, Hrvatske poštanske banke d.d. Mostar, Privredne banke Sarajevo d.d. Sarajevo. U svim navedenim gospodarskim subjektima Agencija je utvrdila niz nezakonitih radnji, propusta u reviziji i cijela je dokumentacija dostavljena mjerodavnim institucijama u Federaciji BiH...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?