Novalić zatražio izmijenu odluke

Retroaktivno povećanje mirovina ipak za sve mjesece?

umirovljenici
03.08.2020.
u 19:17

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, prema informacijama koje su za Klix.ba potvrđene u njegovom uredu zamolio federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljaču da na idućoj sjednici predloži izmijenjenu odluku koja se tiče redovitog usklađivanja mirovina. 

Retroaktivna isplata usklađenih 2,8 posto na mirovine se, prema posljednjoj odluci Vlade FBiH, ne odnosi na mjesece u kojima je bilo proglašeno stanje nesreće u Federaciji BiH.

Novom odlukom bi se obuhvatila retroaktivna isplata mirovina za svaki mjesec od početka ove godine.

"U komunikaciji sam s ministrom Veskom Drljačom i zamolio sam ga da proznađe mogućnost i na iduću sjednicu Vlade FBiH izađe s izmijenjenom odlukom", rekao je premijer Novalić, naglasivši kako bi se nova odluka odnosila na poravnanje mirovina bez isključenja mjeseci za koje je bila proglašena prirodna nesreća.

Odluka premijera Novalića uslijedila je nakon kritika i negodovanja, u prvo umirovljenika, a potom i političara.

Podsjetimo sredinom lipnja u Federaciji BiH je dogovoreno retroaktivno povećanje, odnosno usklađivanje mirovina od 1. siječnja za 2,8 posto. Međutim, krajem srpnja je priopćeno kako se ujednačavanje ipak neće odnositi na vrijeme stanja nesreće. 

Dok su umirovljenici negodovali iz MIO-a su poručili kako se radi o nesporazumu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?