Tegeltija s predstavnicima MMF-a

Resursi svih razina vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru

06.04.2021.
u 20:48

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas, u okviru redovitog proljetnog zasjedanja, putem video-linka s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ o dosadašnjim realiziranim aktivnostima i mogućnostima novog aranžmana s ovom međunarodnom financijskom organizacijom.

Tijekom sastanka, Tegeltija je naglasio značaj aranžmana s MMF-om u prevazilaženju krize izazvane pandemijom koronavirusa, kao i realizaciji politika koje su usklađene s mjerama predviđenim Reformskom agendom. 

Ovom prilikom, Tegeltija je upoznao predstavnike MMF-a sa aktivnostima koje institucije u BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, provode u borbi s posljedicama izazvanim pandemijom koronavirusa, naglasivši kako su trenutno resursi svih razina vlasti u BiH usmjereni na podršku zdravstvenom sektoru kako bi se zaštitili životi i zdravlje ljudi.

U tom kontekstu, Tegeltija je izrazio očekivanje da će Međunarodni monetarni fond aktivnije podržati zemlje koje se suočavaju s velikim troškovima u zdravstvenom, ali i realnom sektoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?