Preostalih dvadeset

Respiratori još uvijek na sarajevskom aerodromu, PDV nije uplaćen

30.05.2020.
u 13:59

''FH Srebrena malina trenutno duguje UNO porez na dodanu vrijednost po PDV prijavi za travanj koja nije još plaćena. Taj dug iznosi danas nešto više od 472.000 KM."

Uplate nije bilo jučer u tijeku dana na kartici obveznika, rekao je danas za N1 Ratko Kovačević, glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, odgovarajući na pitanje o eventualnoj uplati duga kompanije Srebrena malina nakon što je u BiH stigao ostatak respiratora iz Kine.

Nešto novo po pitanju uplate duga se može znati u ponedjeljak.

''Ako se uplata izvrši danas, ista će biti proknjižena na kartici obveznika u ponedjeljak iza 9 sati. Dakle, danas i sutra tijekom dana neće biti nikakvih promjena'', rekao je Kovačević za N1.

Prema njegovim riječima, dvadeset respiratora nalazi se na Aerodromu u Sarajevu.

''FH Srebrena malina trenutno duguje UNO porez na dodanu vrijednost po PDV prijavi za travanj koja nije još plaćena. Taj dug iznosi danas nešto više od 472.000 KM. Također, dodatnih 20 respiratora se nalazi na Aerodromu Sarajevo pod carinskim nadzorom i isti će biti pušteni kad FH Srebrena malina plati uvozne dažbine, točnije PDV u iznosu od 265.131 KM'', dodao je Kovačević.

Podsjećamo, Federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik poduzeća Srebrena malina Fikret Hodžić predani su jučer u nadležnost Tužiteljstva.

Tijekom dana bi trebala biti donesena odluka hoće li za Novalića, Solaka i Hodžića biti zatražen jednomjesečni pritvor ili će biti pušteni na slobodu.

Javnost se zainteresirala za ovaj slučaj zbog činjenice da je u jeku krize izazvane pandemijom novog koronavirusa medicinsku opremu za potrebe zdravstvenog sustava u Federaciji BiH nabavila poljoprivredna kompanija. Vrijednost nabave 100 kineskih respiratori iznosi 10,5 milijuna KM.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?