Uprave za indirektno oprezivanje BiH

Rekordni prihodi u lipnju

UIO
03.07.2016.
u 12:22

Prihodi od indirektnih poreza u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su tri milijarde i 106 milijuna KM i veći su za 93 milijuna KM ili 3,09 posto u odnosu na isto razdoblje 2015., priopćeno je danas iz Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) BiH.

Samo u lipnju ove godine prikupljeno je 562 milijuna KM indirektnih poreza što je za 24 milijuna KM više u odnosu na lipanj 2015. i predstavlja najveći iznos prikupljenih indirektnih poreza u lipnju mjesecu od uspostave UIO. 

Nakon izvršenih povrata PDV-a poreskim obveznicima, koji su u prvih šest mjeseci 2016. iznosili 523 milijuna KM, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u tijeku ove godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su dvije milijarde i 583 milijun KM i veći su za 106 milijuna KM u odnosu na prihode koje su s Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom razdoblju prošle godine.

Za financiranje državnih institucija u prvih šest mjeseci ove godine raspoređen je iznos od 371 milijun KM, identično kao i u nekoliko prethodnih godina.

Ostatak sredstava završio je u entitetskim kasama i to: Federaciji BiH ukupno milijardu i 395 milijuna KM, Republici Srpskoj 726 milijuna KM i Distriktu Brčko 77 milijuna KM, navodi se u priopćenju UIOBiH.

Za financiranje državnih institucija u prvih šest mjeseci 2016. godine raspoređen je iznos od 371 milijuna KM.

Po osnovu posebne putarine za izgradnju autoputeva (0,10 KM) u prvih šest mjeseci ove godine, Federacija BiH je dobila dodatnih 33,8 milijuna KM, Republika Srpska 22,4 milijuna KM i Distrikt Brčko 1,1 milijuna KM.

Razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za putarinu u iznosu od 0,10 KM.

Ključne riječi
UIO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije