razdoblje siječanj - studeni

Rekordni prihodi od neizravnih poreza

novac
01.12.2021.
u 21:34

U studenome je prikupljeno 760 milijuna KM neizravnih poreza, što je za 141 milijun KM više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Prihodi od neizravnih poreza u Bosni i Hercegovini za razdoblje siječanj - studeni veći su za 1,66 milijardi KM ili 16,15 posto u odnosu na isto razdoblje lani, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH.

Za proteklih 11 mjeseci ostvarene su 7,664 milijarde KM prihoda, a u istom razdoblju lani 6,598 milijardi KM.

U studenome je prikupljeno 760 milijuna KM neizravnih poreza, što je za 141 milijun KM više u odnosu na isti mjesec prošle godine. 

UNO je za razdoblje siječanj - studeni gospodarstvu vratila 1,361 milijardu KM, što je za 185 milijuna KM više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prenosi BHRT. 

"Neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima za razdoblje siječanj - studeni, a to su BiH, Republika Srpska, Federacija BiH i Brčko distrikt, iznosili su 6,302 milijarde KM i veći su za 880 milijuna KM u odnosu na prihode koje su s jedinstvenog računa korisnici dobili u istom razdoblju 2020. godine", naveli su u priopćenju. 

Za financiranje državnih institucija za razdoblje siječanj - studeni  raspoređeno je 711 milijuna KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?