Zašto je napustio NSRS

Reiner: Nepristojno je ne postaviti zastavu gosta, nije bilo ni zastave BiH, već samo RS-a

zeljko reiner
17.05.2016.
u 18:23

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner izjavio je da se nije obratio novinarima u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) jer nije bila postavljena i zastava njegove države, što ne samo da ne odgovara protokolu i diplomatskim uzusima, nego je, kazao je, i nepristojno.

Reiner je pojasnio da danas, iako je bilo predviđeno, nije razgovarao s predsjednikom Narodne skupštine RS-a Nedeljkom Čubrilovićem, već potpredsjednicom Željkom Stojičić.

-Nakon toga mi je rečeno da će biti konferencija za medije, koja nije bila najavljena. Prihvatio sam da u tome sudjelujem, međutim, po dolasku na podij, vidio sam da nema hrvatske zastave. To ne samo da ne odgovara protokolu i diplomatskim uzusima, nego je naprosto nepristojno. U tom nisam želio sudjelovati, rekao je Reiner u izjavi novinarima nakon sastanka s biskupom banjolučkim Franjom Komaricom.

Predsjednik Hrvatskog sabora je dodao kako vjeruje da će na sve reagirati i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske.

To što na mjestu za izjave u predvorju Narodne skupštine RS-a nije bilo ni zastave BiH, već samo RS-a, Reiner je prokomentirao riječima da ostavlja lokalnim političarima i medijima da procijene treba li u dijelu BiH, biti i zastava države u kojoj se nalazimo.

Vezana vijest: 

Reiner odbio dati izjavu jer nije bilo zastave Hrvatske

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?