Savjet Vlade RH za Hrvate izvan RH

Registrom hrvatskih subjekata izvan RH povezati sve Hrvate

11.11.2018.
u 18:16

Završena je 2. sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske koja se u subotu i nedjelju održavala u Šibeniku.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas je ponovio projekte Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a posebno ukazao na važnost pilot projekta "Registar hrvatskih subjekata izvan Republike Hrvatske" koji ima za cilj povezivanje svih Hrvata gdje god živjeli, kao i novog Zakona o hrvatskom državljanstvu, te iskorak koji se odnosi na obrazovanje - posebne upisne kvote osigurane na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu te projekt "Korijeni".

Najavio je i edukativni program – Ljetna škola Domovina koji je namijenjen mladim generacijama u hrvatskom iseljeništvu, a prva generacija polaznika očekuje se 2019. godine. 

- Svi projekti i sva dostignuća nastali su temeljem volje, truda, rada i partnerskog odnosa svih nas. Otvoreno, prijateljski i partnerski, uz povjerenje, angažirano za zajednički cilj - poručio je državni tajnik Milas.

Predsjednika 2. Saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH. Ivan Grbešić je istaknuo kako će rezultati odnosno unapređenje odnosa Domovine i Hrvata izvan RH biti mogući tek ako se svi okupljeni zajednički prihvate posla i sve svoje snage usmjere na zajedničkom cilju.

Na sjednici Savjeta sudjelovala je hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te drugi državni i lokalni dužnosnici, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije