Lars-Gunnar Wigemark

Referendum u RS-u skrenuo pažnju s pravih pitanja u BiH

Lars-Gunnar Wigemark
FENA
26.09.2016.
u 12:56

Razočaran sam koliko smo se bavili nekim drugim pitanjima nauštrb jednog koje je uzelo svu pažnju, a to je referendum o prazniku koji možda i nije toliko važan, kazao je Wigemark

Šef Delegacije Eropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark izjavio je danas da je cijela priča o referendumu u Republici Srpskoj u prethodno vrijeme u ogromnoj mjeri skrenula pažnju s pravih pitanja, i to u trenutku kada smo samo sedam dana od održavanja lokalnih izbora u BiH.

- Vrijeme je da se bavimo pravim pitanjima kao što su zapošljavanje, obrazovanje, socijalne politike, uprava, korupcija... - istaknuo je Wigemark.

Wigemark je mišljenja da je sada vrijeme da se svi smire i više fokusiraju na neka druga pitanja jer se bliže lokalni izbori, kojima, kako je rekao nije poklonjeno dovoljno pažnje.

- Razočaran sam koliko smo se bavili nekim drugim pitanjima nauštrb jednog koje je uzelo svu pažnju, a to je referendum o prazniku koji možda i nije toliko važan, kazao je šef Delegacije EU u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?