dodik:

Referendum će biti održan

Milorad Dodik
30.01.2016.
u 16:08

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da će referendum o Sudu i Tužiteljstvu BiH biti održan.

Dodik je, odgovarajući na pitanja novinara poslije otvaranje škole "Srbija" u Bosanskom Šamcu, rekao da je referendum o Sudu i Tužiteljstvu BiH prošao sve procedure i da je sada na vlastima RS da odredi vrijeme održavanja.

Međutim, kako je dodao, prioritet će biti dat referendumu o odluci Ustavnog suda u vezi s održavanjem Dana Republike Srpske, jer oko toga postoji konsenzus.

Dodik je rekao da je o referendumu razgovarao sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Vučić je novinarima rekao da se ne miješa u unutarnje stvari drugih zemalja, ne želeći ponavljati stav Srbije o referendumu.

"Mi se nikada ne miješamo. Možemo iznijeti naš stav u četiri oka, a nećemo, niti želimo vršiti pritisak, kao što očekujemo od Dodika i RS da uvijek kaže šta misli, a da ne vrši pritisak na nas", objasnio je on, prenose Nezavisne.

Vučić je istaknuo da između Srbije i Srpske postoje odnosi uvažavanja, kao i da budućnost Srpske i Srbije uvijek moraju biti u centru pažnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije