brzo i fino

Recept: Začinjeni patlidžan

29.10.2021.
u 08:54

Mirisan i ukusan patlidžan za ljubitelje ovog povrća.

Sastojci:

– 2-3 patlidžana

– šalica oštrog brašna

– 1 dl maslinovog ulja

– 2-3 češnja češnjaka

– peršin

– 1/3 žličice mljevenog papra

– 1/3 žličice soli

– parmezan, po želji

Priprema:

Patlidžane operite i izrežite po dužini na tanje šnite.

Posolite ih pa ih ostavite da odstoje oko 30 minuta da puste tekućinu.

Nakon toga ih isperite hladnom vodom, pa ih ocijedite rukama, tako što ćete svaku šnitu stisnuti dlanovima.

Svaki patlidžan uvaljajte s obje strane u brašno, pa ih pržite u ulju na srednje jakoj vatri, do zlatnosmeđe boje. Možete i izostaviti brašno, ali ih pecite na grill tavi.

Vadite ih na kuhinjske ubruse da se ocijede od suvišne masnoće, ako ih pržite na ulju.

Dressing:

Peršin sitno nasjeckajte, a češnjak nasjeckajte na tanje listiće.

U manju posudicu stavite maslinovo ulje, dodajte peršin i češnjak, popaprite i posolite, pa prelijte patlidžan, koji ste stavili na veći tanjur.

Po želji posuti parmezanom.

Dobar tek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata