Prava zimska

Recept za sočnu čokoladnu tortu koje se nećete moći zasititi

15.01.2024.
u 09:56

Amerikanci obožavaju rastopljene sljezove kolačiće u kombinaciji sa sočnim čokoladnim biskvitom i glazurom...

Mississippi Mud Cake kombinacija je sočnog čokoladnog biskvita, rastopljenih sljezovih kolačića i čokoladne glazure.

Iako naziv i nije baš najprivlačniji, "blatna torta" trebala bi asocirati na teksturu obale rijeke Mississippi, ali okus te slastice Amerikanci obožavaju. Pogledajte recept za tortu i uživajte u jedinstvenim okusima.

Sastojci za tortu Mississippi:

    250 g brašna
    350 g šećera
    100 g smeđeg šećera
    75 g kakaa
    2 žličice praška za pecivo
    1 i ½ žličice sode bikarbone
    3/4 žličice soli
    175 ml ulja
    2 jaja
    1 žličica ekstrakta vanilije
    6 žlica mlijeka
    80 g kiselog vrhnja
    250 ml kipuće vode

Nadjev:

    300 g malih sljezovih kolačića (marshmallows)
    115 g maslaca
    6 žlica mlijeka
    3 vrhom punih žličica kakaa
    350 g šećera u prahu
    1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema torte Mississippi:

1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Lagano namastite posudu za pečenje dimenzija 33 x 23 cm.
2. U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte brašno, šećere, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte ulje, jaja, vaniliju, mlijeko i kiselo vrhnje i miksajte dok se ne sjedini. Smanjite brzinu i pažljivo ulijte kipuću vodu. Miksajte velikom brzinom 1 minutu da dodate zraka u smjesu.
3. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu. Pecite 28 do 33 minute ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Izvadite kolač iz pećnice i pospite ga sljezovim kolačićima. Vratite u pećnicu na 2-3 minute ili dok se marshmallow malo ne napuhne i otopi. Pustite da se kolač potpuno ohladi prije nego što ga prelijete glazurom.
4. Za glazuru otopite maslac u malom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte mlijeko i kakao prah i dobro umutite. Kuhajte još oko 2-3 minute uz stalno miješanje. Maknite s vatre i umiksajte vaniliju i šećer u prahu. Toplu glazuru odmah prelijte preko kolača. Ostavite da se kolač hladi oko 30 minuta ili dok se glazura ne stegne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije