Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Recept za smrznuti mousse s malinama koji će vas danas rashladiti

27. lipnja 2021. u 12:56 0 komentara 111 prikaza

Semifreddo je talijanska riječ za polusmrznut, a obično se veže uz istoimeni desert nalik na sladoled. No njegova je priprema mnogo jednostavnija od te popularne ledene poslastice jer ne zahtijeva miješanje tijekom procesa zaleđivanja.

Semifreddo je zapravo ledena slastica na bazi vrhnja i šećera čija tekstura nalikuje na smrznuti mousse. Okus mu se obogaćuje različitim voćem, orašastim plodovima i sličnim namirnicama. U ljetno vrijeme osobito je popularan semifreddo s malinama i pistacijama. U originalni recept za semifreddo idu i jaja.

Nodonosimo vam nešto jednostavniji recept s kojim ne možete pogriješiti, piše Punkufer.

Sastojci za semifreddo s malinama i pistacijama:

300 grama malina

240 ml vrhnja za šlag

60 ml kiselog vrhnja

50 grama šećera u prahu

40 grama pistacija

1 žlica svježe iscijeđena limunova soka

1 žlica meda svježi listići mente

Priprema:

1. Mikserom izmiješajte kiselo vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Za to će vam biti potrebno oko jedne minute.

2. U kiselo vrhnje dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne sljube.

3. Smjesi dodajte vrhnje za šlag i sve zajedno miksajte još tri do četiri minute.

4. U dobivenu smjesu ručno umiješajte pola količine narezanih pistacija i polovicu malina. Izmiješajte sve zajedno.

5. Prelijte smjesu u duboki lim za pečenje (npr. banana kruha) koji ste prethodno obložili plastičnom folijom.

6. Stavite ovako pripremljeni semifreddo u ledenicu na minimalno četiri sata, odnosno dok se ne smrzne do kraja.

7. Kad želite poslužiti desert, izvadite semifreddo iz ledenice i pustite da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme pomiješajte med i limun te u smjesu dodajte preostale maline.

8. Narežite semifreddo na kriške i preko njih položite slatke maline, pistacije i nekoliko listića mente. Uživajte! 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.