Slanija verzija britanskih sconesa

Recept za pogačice sa sirom koje se rade od samo 3 sastojka

24.07.2023.
u 13:25

Britanski scones su prhke pogačice koje se tradicionalno poslužuju uz čaj s mliječnom kremom i pekmezom. Razlikuju se od američkog jela istog imena, a obično pripremaju od brašna, šećera, maslaca i mlijeka.

Ove pogačice možete pretvoriti i u slani zalogaj te im dodati nešto naribanog britanskog cheddar sira. Mi vam donosimo najlakši recept za upravo tu slaniju verziju sconesa koji se peče od svega tri sastojka – samodizajućeg brašna, sira i jogurta.

Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno i sami ga možete napraviti tako što ćete glatko brašno pomiješati s nešto soli i praška za pecivo. Na 120 g brašna obično se dodaje 1,5 čajna žličica praška za pecivo i četvrtina čajne žličica soli.

Sastojci za pogačice sa sirom:

- 300 g samodizajućeg brašna
- 250 g običnog jogurta
- 200 g naribanog mature cheddara

Priprema pogačica sa sirom:

1. Pomiješajte brašno, 150 grama naribanog sira i jogurt. Nježno zamijesite sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
2. Prebacite smjesu na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte tijesto na debljinu od oko 2 centimetara.
3. Oblikujte pogačice uz pomoć kalupa promjera 6 centimetara.
4. Prebacite pogačice na lim za pečenje koje ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
5. Preko vrha pogačica posipajte ostatak naribanog sira.
6. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 17 do 20 minuta odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i termički se ne obrade do kraja.
7. Poslužite pogačice tople s maslacem. Dobar tek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?