MLJAC

Recept za odlične čokoladne muffine: Ne trebaju brašno, a rade se od samo tri sastojka

08.04.2020.
u 10:09

Zbog pandemije koronavirusa, sve više ljudi ostaje doma i okušava se u novim stvarima, poput kuhanja i pečenje. Na društvenim mrežama stalno se objavljuju novi recepti koji trebaju samo nekoliko sastojaka te su gotovi u nekoliko minuta, savršeni za sve početnike kod pečenje slastica.

Tasty.co podijelio je recept za odlične čokoladne muffine kojima je potrebno samo tri sastojka, a to su banana, maslac i kakao u prahu. U recept također možete dodati i razne dodatke, poput bobičastog voća, orašastih plodova ili čokoladnih mrvica, kako biste poboljšali njegov okus. Recept je napravljen za 12 muffina, a vi možete odrediti količinu koja vam je potrebna te tako uzimati sastojke.

Prvo što trebate napraviti je svoju pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva Celzijusa. Zatim u jednoj posudi vilicom pomiješajte devet banana te dodajte 3960 grama maslaca i sve dobro pomiješajte. Smjesu možete podijeliti na dva dijela i samo jednom dijelu dodati kakao u prahu, ako želite dvobojne muffine, ili možete u cijelu smjesu dodati šezdeset grama kakaa u prahu kako biste imali jednobojne, čokoladne muffine. Prema vašoj želji, možete dodati razne dodatke.

Zatim smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje muffine te stavite muffine da se peku osamnaest do dvadeset minuta, prije vađenja drvenim štapićem provjerite pečenost. Ostavite da se ohlade i vaši muffini spremni su za konzumaciju.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?