Izvrsne za kućna druženja

Recept za najmekše kiflice koje osvajaju na prvi zalogaj

22.03.2023.
u 10:15

Kiflice su nezaozbilazan dio svakog druženja s prijateljima, a možemo ih jesti na mnogo načina i u svako doba dana. Tijesto za kiflice je naravno ključan faktor da vam na kraju ispadnu mekane kao pamuk, ali upravo vam to često zadaje muke. Donosimo vam recept za fine i mekane kiflice koje su gotove za samo pola sata.

Sastojci

700g glatkog brašna
2 suha kvasca
1 žlica šećera
1 žlica soli
1 kiselo vrhnje
200 ml mlijeka
100 ml ulja
1 jaje
oko 100 g šunke
oko 100 g sira

 

Način pripreme

U veliku zdjelu staviti sve suhe sastojke, a zatim napravite rupu u sredini i u nju dodajte mokre sastojke. Kuhačom zamijesite brašno s mokrim sastojcima, a onda tijesto formirajte s rukama ili nastavkom za tijesto. Sve pokrijte folijom i ostavite da kvasac djeluje.

Kada se tijesto diglo, podijelite ga na dva dijela i pojedinačno ih oblikujte u krug. Prerežite ih na nekoliko dijelova i po želji dodajte šunku i sir. Posložite kiflice na papir za pečenje, premažite ih jajetom i pecite 8 minuta na 250˚ C. Po želji ih možete poslužiti uz kiselo vrhnje. To je to! Dobar tek!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije