fantastičan ukus

Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok

instagram
14.07.2023.
u 17:46

Ukus je fantastičan i predivan. Sigurno će vam postati omiljene

Mekanim, toplim ili hladnim, prefinim kiflicama mnogi ne mogu odoljeti, a još kad se i ovako lijepo cakle, prava su sreća za oči i nepce. Najljepše mekane kiflice, mekane kao duša, zadovoljna.hr pronašla je kod blogerice Sandre Blagojević, koja ih je radila po receptu Vukice Mijić, na Instagramu poznate i pod nazivom vukica5.

Mi vam donosimo recept za slane kiflice, a isto tijesto možete puniti i drugim slanim ili slatkim filom po želji – sirom, špinatom, čokoladnim namazom, pekmezom od šljiva, jabukama, jagodama, orasima i šećerom, itd.

Ukus je fantastičan i predivan. Sigurno će vam postati omiljene, poručuje Sandra Blagojević, na Instagramu poznata pod nazivom Blago Sandri.

 

Kiflice s jogurtom – sastojci:

500 g brašna

125 ml mlijeka

125 ml jogurta

1 vrećica suhog kvasca

30 g šećera

1 jaje

1 bjelanjak

80 g otopljenog maslaca (margarina)

prstohvat soli

 

Za premazivanje kiflica:

1 žumanjak

1 žlica ulja

 

Kiflice s jogurtom - priprema:

Zagrijte pola količine mlijeka da bude mlako, pa dodajte žličicu šećera i vrećicu kvasca. Sve to izmiješajte i ostavite 10-ak minuta da odstoji.

Pomiješajte ostatak mlijeka s jogurtom, zagrijte ga tek toliko da bude mlako. Umutite jaje i bjelanjke, dodajte preostali šećer, mlijeko i jogurt, kao i nabujali kvasac. Brašno i sol sjedinite i postepeno dodajte u smjesu. Na kraju dodajte otopljeni maslac. Umijesite tijesto i ostavite 60 minuta na toplom da se digne.

Podijelite dignuto tijesto na 10 do 12 dijelova koje treba oblikovati u loptice. Loptice prekrite krpom i ostavite 15-ak minuta da odmore.

Razvucite svaku lopticu ovalno, na jednu polovicu stavite željenu filu, a na drugi dio tijesta isijecite trakice.

Zarolajte u kiflice i stavljajte u protvan obložen papirom za pečenje. Kiflice ostaviti da se malo dignu, pa ih premažite umućenim žumanjkom i žlicom ulja.

Pecite kiflice u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva dok ne porumene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije