Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Recept za božićne kiflice od čokolade i lješnjaka, isprobaj ih već ovog vikenda

03. prosinca 2021. u 18:23 0 komentara 230 prikaza
Foto: Instagram

Pečenje kolačića jednostavno je dio božićne sezone, ali isključivo klasici poput keksa s maslacem i sl. dugoročno su dosadni. Zato bi ove godine mogla kiflicama dati „nešto posebno“ pa ih pretvoriti u rajske delicije od čokolade i lješnjaka. Ova vrsta kiflica definitivno će ubrzati kucanje srca ljubitelja čokolade, piše miss7.24sata.hr.

Savjet: najbolje je odmah ih isprobati i uživati u finoj šalici kave ili čaja!

Sastojci za oko 40 komada: 

• 260 g pirova brašna 
• 20 g kakaa u prahu 
• 70 g šećera 
• 100 g mljevenih lješnjaka 
• 150 g kokosovog ulja 
• 60 g kreme od lješnjaka 

Za posipavanje 

• 2 žlice šećera u prahu 
• 1 žličica kakaa u prahu

Priprema: 

1. U zdjeli pomiješaj brašno, kakao u prahu, šećer i mljevene lješnjake. 
2. Dodaj kokosovo ulje i kremu od lješnjaka pa zamijesi glatko tijesto. 
3. Potom oblikuj tijesto za Kiflice u roladu promjera 3-4 cm. Zamotaj u prozirnu foliju i ostavi u hladnjaku oko sat vremena. 4. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). 
5. Tijesto nareži na ploške debljine oko centimetar. Oblikuj kriške u polumjesece i rasporedi ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Božićni recept koji će svi obožavati: kolač s kandiranim bademima 
6. Kiflice od čokolade i lješnjaka peci 12-15 minuta na 180 stupnjeva. 
7. U međuvremenu u manjoj posudi pomiješaj šećer u prahu i kakao prah. 
8. Kiflice od čokolade i lješnjaka izvadi iz pećnice i ostavi da se hlade 2-3 minute. 
9. Mlake kiflice uvaljaj u smjesu kakaa i šećera pa pusti da se potpuno ohlade.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.