ukusnooo

Recept za bezglutensku tortu od limuna toliko je jednostavan da ne morate planirati vrijeme za pripremu

Marija Herjavić Jerkić
08.02.2022.
u 07:52

Nastala je tako što je, nama draga blogerica, Marija Herjavić Jerkić, u kuhinji imala višak mascarponea i par limuna. Već smo naučili da se u takvim trenucima izrode najbolje stvari!

Marijina glavna misao vodilja ljudima dokazati da domaća kuhinja nije teška, samo je potrebna volja, i da je gotovo sve lakše pripremiti doma nego kupiti (polu)gotov proizvod. Je li dovoljno uvjerljiva, uvjerite se sami tako što ćete pripremiti ovaj fenomenalan, aromatični kolač, a kasnije zavirite na Marijin Instagram-profil!

Torta od limuna

Biskvit:

3 jaja

70 g šećera

70 g maslaca

75 g prosenog brašna

25 g kukuruznog škroba

malo praška za pecivo

vanilija

Limun krema:

250 ml iscijeđenog limuna

100 g šećera, može i više želite li da slatko prevlada kiselinu limuna

25 g kukuruznog škroba

70 g mascarponea

Mascarpone krema:

200 ml slatkog vrhnja

80 g mascarponea

žlica-dvije šećera u prahu

vanilija

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom dok skroz ne pobijele i nekoliko puta povećaju volumen. Dodajte omekšali maslac i opet umutite. Na kraju dodajte brašno, škrob i vaniliju te dobro povežite. Prelijte u namašćeni kalup promjera 20 cm i pecite na 160 stupnjeva, tridesetak minuta. Umjesto prosenog brašna i skroba možete staviti oštro brašno, no tada neće biti bez glutena. Za limun kremu skuhajte limunov sok i šećer. Kad prokuha, dodajte škrob otopljen u malo vode i ukuhajte. Ohladite, pa u ohlađenu smjesu dodajte mascarpone i izmiješajte u glatku kremu. Za mascarpone kremu samo izmiksajte sve sastojke dok se ne učvrsne. Na ohlađeni biskvit stavite limun kremu i preko toga mascarpone kremu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije