Jednostavno i zdravo

Recept: Kotleti zapečeni u pećnici

24.11.2021.
u 10:59

Mekano meso u finom umaku možete poslužiti uz krumpir i salatu ili samostalno.

Sastojci:

– 5 većih kotleta (oko 1 kg)

– 1 glavica crvenog luka

– 4 češnja češnjaka

– 1 goveđa kocka za juhu

– 1/2 vrele vode

– 1 dl bijelog vina

– od začina sol, papar, lovorov list

– ulje, brašno za paniranje

Priprema:

Kotletima odstraniti kosti, oprati ih, osušiti ubrusom, istući čekićem za meso, posoliti i popapriti.

Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti na ulju u tavi da dobiju lijepu, rumenu boju. Kada se isprže, slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem. Preko kotleta staviti nekoliko lovorovih listova.

Na istom ulju na kojem su se pržili kotleti, propržiti crveni luk, zatim dodati sitno nasjeckan češnjak i tri do četiri žlice brašna.

U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za juhu i time preliti luk i brašno u tavi, jos malo miješati da se zgusne i malo posoliti.

Preliti kotlete umakom iz tave, da ih potpuno prekrije jer će one upiti tekućinu. Poprskati ih vinom.

Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peći oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, a zatim peći jos deset minuta otkriveno.

Dobar tek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata