VRIJEDI PROBATI

RECEPT KOJI USPIJEVA SVAKI PUT: Domaće kiflice sa sirom - mekane i neodoljive

Shutterstock
07.10.2021.
u 17:10

Ako niste iskusna domaćica koja se ispraksala u pravljenju svega, onda ste vjerojatno probali nekoliko puta praviti kiflice i niste bile baš oduševljene rezultatima. S ovim receptom nema neuspjeha, jer svatko tko je probao napraviti na ovaj način uspjele su mu. I svi su bili očarani ukusom. 

Tajna je u mekanom tijestu, koje se lako mijesi, ali i u tome što se premazuju jajetom, a preko se stavlja margarin, za još sočniji ukus, piše Stvarukusa

Sastojci:

1 mali kvasac
2 kašičice šećera
1/2 l toplog mlijeka
800 g-1 kg brašna
2 kašičice soli
1 čašu ulja

Za punjenje:

feta sir
pavlaka
začini

Za premazivanje:

1 jaje
susam
margarin

Priprema:

U toplom mlijeku izmrvite kvasac i dodajte šećer. Promješajte da se sve sjedini i ostavite da se aktivira. Zatim postepeno dodajte brašno, so i ulje. Dobro umijesite testo, pokrijte i ostavitie da naraste. Zatim ga premesite i podijelite na 5 loptica. Od svake loptice razvijte krug (što tanji) i onda isecite po 8 trokutva. Pomješajte fetu s pavlakom, začinite po želji i sjedinite. Filujte sa sirom i urolajte, pa redajte u pleh. Premažite s umućenim jajetom, pospite susasom i stavite komadić margarina preko svake kiflice. Pecite u zagrijajanoj pećnici na 250°C dok ne porumene, a zatim ih ostavite malo u plehu da upiju margrarin. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?