Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Razriješeni članovi Uprave JP "BH Pošta" i imenovani vršioci dužnosti

30. studenoga 2015. u 14:37 0 komentara 427 prikaza
vlada
Foto: VL FOTO

Federalna vlada danas je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, dala prethodnu suglasnost Nadzornom odboru JP „BH Pošta" d.o.o. Sarajevo za razrješenje dužnosti članova Uprave ovog privrednog društva - direktora i izvršnih direktora, zbog isteka mandata.

Istovremeno, data je prethodna suglasnost Nadzornom odboru JP „BH Pošta" d.o.o. Sarajevo za imenovanje vršilaca ovih dužnosti do okončanja konkursne procedure, a najduže do šest mjeseci i to za Mirsada Mujića (v.d. direktor), Mensuda Bašića (v.d. izvršni direktor za ekonomsko- financijske poslove), Nedima Matorugu (v.d. izvršni direktor za razvoj i informacione sisteme) i Nezirana Đogu (v.d. izvršni direktor za poštanski promet).

Ove odluke stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene u "Službenim novinama Federacije BiH", priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.