Vijeće ministara donijelo Rješenje

Razriješen Perica Stanić, SIPA-om će do izbora novog direktora rukovoditi Đuro Knežević

06.12.2019.
u 15:08

Vijeće ministara BiH na izvanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Rješenje o razrješenju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine Perice Stanića, sa 4. prosincem 2019. godine, nakon što je upoznato s Informacijom Ministarstva sigurnosti o prestanku mandata direktoru.

U skladu s članom 10. stav (1) Zakona o državnoj agenciji za istrage i zaštitu dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik Đuro Knežević do imenovanja novog direktora, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Stanić, kojem je istekao mandat i koji je obvezan vratiti se na posao u MUP Republike Srpske, jučer je dostavio zahtjev za razrješenje dužnosti, pišu Nezavisne. 

Staniću bi u MUP-u RS trebalo biti uručeno rješenje o umirovljenju, obzirom na to da je on, kako se doznaje, uvjete za umirovljenje stekao još u veljači ove godine.

Stanić je 5. studenoga 2015. godine imenovan za direktor SIPA-e na mandatno razdoblje od četiri godine, a bio je zaposlen u MUP-u Republike Srpske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?