Ministarstvo obrane

Razmatrana realizacija proračuna za 2017. i proračun za 2018.

24.11.2017.
u 15:34

U Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine danas je održana 26. sjednica Stručnog kolegija na kojoj su, pod predsjedavanjem ministrice obrane BiH Marine Pendeš, najviši predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH razmatrali aktualna pitanja i tekuće aktivnosti u Ministarstvu obrane i OSBiH.

Pored Pendeš, sjednici su nazočili zamjenik ministra obrane za upravljanje resursima Boris Jerinić, načelnik Zajedničkog stožera OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč sa zamjenicima, generalmajorima Mirkom Tepšićem i Senadom Mašovićem, tajnik Ministarstva obrane Muhamed Smajić, kao i ostali rukovoditelji organizacijskih cjelina Ministarstva obrane BiH.

Razmatran je Prijedlog programa rada Ministarstva obrane BiH za 2018. godinu, realizacija Plana nabavki za 2017. godinu i priprema Plana nabavki za 2018. godinu, te realizacija proračuna za 2017. godinu i priprema proračuna za 2018. godinu.

Tijekom razmatranja Prijedloga programa rada Ministarstva obrane BiH za 2018. godinu, utvrđeno je da su ispoštovane potrebne administrativne procedure i metodologija kojom se definira izrada planskih i drugih dokumenata u institucijama Bosne i Hercegovine, te da je potrebno provesti završne konuultacije i usuglašavanja ovog dokumenta kako bi se isti na vrijeme uputio Ministarstvu financija i trezora BiH na mišljenje i dalje u proceduru usvajanja.

U vezi s realizacijom Plana nabavke, analiziran je plan realizacije u 2017. godini i naglašena potreba sadržajnije analize uzroka nedostatne realizacije, te naloženo provođenje potrebnih radnji i mjera u smislu povećanja efikasnosti ostvarenja i kvalitеtnije izrade Plana nabavke za 2018. godinu.

Također, u vezi s realizacijom proračuna u 2017. godini, naglašena je potreba hitne detekcije financijskih sredstava koja neće biti utrošena do kraja godine, kako bi se blagovremeno pripremio i u proceduru uputio zahtjev za restrukturiranje proračuna za 2017. godinu i kako bi se na taj način osiguralo da se ta sredstva na vrijeme otpuste i preusmjere u višegodišnje projekte koji su već ranije definirani, propćeno je iz MOBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?