Akcija u više zemalja

Razbijena mreža krijumčara oružja, pao vođa lanca iz BiH

oruzje
22.02.2016.
u 19:17

Navodni vođa ovog lanca, bh. državljanin, uhićen je u Njemačkoj, a kod njega je pronađena veća količina naoružanja

Danska Nacionalna policija u suradnji sa Švedskom, bh. i njemačkom policijom otkrila je mrežu krijumčara oružja, a među uhićenima je i navodni vođa ovog lanca, bh. državljanin, prenose danski mediji. 

U vezi s ovim slučajem, izvršena su uhićenja u Danskoj, Njemačkoj i BiH. Navodni vođa ovog lanca, bh. državljanin, uhićen je u Njemačkoj, a kod njega je pronađena veća količina naoružanja. 

Naime, sve je počelo 27. srpnja prošle godine uhićenjem krijumčara porijeklom iz BiH, a kod kojeg je pronađeno 10 ručnih granata i 14 komada vatrenog naoružanja. Policija je tada kontaktirala policijske snage nekoliko zemalja, a sve s ciljem razbijanja mreže krijumčara. 

Krijumčar porijeklom iz BiH se od uhićenja nalazi u zatvoru, a u međuvremenu je pokrenuta međunarodna suradnja s policijama Švedske, BiH i Njemačke, koja je dovela do razbijanja ove međunarodne mreže krijumčara, prenose Nezavisne. 

"Kroz dobru suradnju uspjeli smo otkriti međunarodnu mrežu krijumčara, koja je kriminalne organizirane grupe sa sjevera Europe opskrbljivala oružjem. Krajnje destinacije ovog naoružanja su bile Nizozemska, Njemačka, Danska i Švedska", izjavio je Kim Kliver, policijski inspektor. 

Krijumčar iz BiH koji je ljetos uhićen u Danskoj treba se 25. veljače pojaviti na sudu. On je, između ostalog, optužen za krijumčaranje oružja, ali ima prilično bogatu kriminalnu prošlost. On nema izravne veze s Danskom, već ima švedsku boravišnu dozvolu. Navodno je već osuđivan zbog prisiljavanja na prostituciju djevojaka iz istočne Europe, koje su se prostitucijom bavile na području Danske, Švedske, Norveške i Belgije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije