Nebojša Radmanović

Ravnopravnost svih u BiH važna za opstanak i napredak

Nebojša Radmanović
08.11.2015.
u 14:49

Radmanović kaže da međunarodni dužnosnici trebaju biti savjetnici u BiH, a ne nametati svoju volju

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović ocijenio je danas neophodnim da međunarodni dužnosnici budu savjetnici BiH, a ne da nameću svoju volju te ponovio da visoki predstavnik konačno treba otići iz BiH. Radmanović je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci istaknuo da su mir i ravnopravnost uvjet opstanka i daljnjeg napretka BiH, Europe i čitavog svijeta.

Dvadeset godina nakon Daytonskog sporazuma koji je ponudio ravnopravnost, umjesto da se pitamo koliko smo napredovali, pokušava se, navodi on, doći do revizije tog sporazuma, a nositelji tih aktivnosti su ljudi izvan BiH, oni koji su neovlašteno mijenjali "Dayton".

"Revizije međunarodnih ugovora su uvijek donijele zlo", kazao je Radmanović i pozvao da se dosljedno provodi Daytonski sporazum, te iskoriste sve njegove mogućnosti i osigura ravnopravnost svih u BiH, što je važno za opstanak i daljnji napredak.

Radmanović je izrazio žaljenje što su posljednji događaji u Europi pokazali podizanje žice, zatvoren prostor, te razne fobije, što ruši ravnopravnost svih ljudi, za što se Europa zalagala, prenose agencije.

Ravnopravnost je, kako je rekao, važna i za regiju, jer kršenje međunarodnih ugovora ruši dobre odnose, ističući da tu misli na zahtjev podržan od nekih međunarodnih sila da Kosovo dobije članstvo u UNESCO-u.

Osvrćući se na izbore u Hrvatskoj, nada se da će oni biti doprinos demokraciji. Pobijedit će, smatra Radmanović, oni koje izaberu građani Hrvatske, ali se nada da će značiti i ravnopravnost jezika i pisma, kada je u pitanju srpska manjina.

Nada se da će suradnja biti nastavljena bez obzira tko bude pobjednik na izborima, ocjenjujući da je ona neophodna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije