potpora braniteljima

Ratnim stradalnicima u HBŽ-u osigurano još 13 stanova

06.12.2018.
u 07:08

Uprava za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije raspisuje javni oglas za ostvarivanje prava na stan za ratne vojne invalide HVO-a općine Livno koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Pravo sudjelovanja na javnom oglasu imaju ratni vojni invalidi HVO-a općine Livno koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a koji su sudjelovali u obrani Hercegbosanske županije i imaju prijavljeno prebivalište na području općine Livno, neprekidno najmanje pet godina prije stupanja na snagu Zakona o dopunskim pravima branitelja. Javni oglas ostaje otvoren 30 dana od dana objave u Narodnim novinama Hercegbosanske županije, a prijave na oglas mogu se dostaviti neposredno na protokol Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a u zajedničku pisarnicu Skupštine HBŽ-a.

Kako je za Večernji list rekao predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić, ovo predstavlja završetak projekta koji se godinama provodio, a koji je konačno završila aktualna županijska Vlada.

- Oko 16 godina gradila se ova zgrada i njezin završetak bio je prioritet ove Vlade. Mi smo naredili da se projekt završi, što je i učinjeno prošle godine, ali nismo imali pravilnik na temelju kojega bi stanovi bili dodijeljeni. Udrugama smo prepustili da načine pravilnik, što su one i učinile, i sada idemo u podjelu ostatka stanova - rekao nam je Jozić. On je dodao kako će biti podijeljeno 13 stanova ratnim stradalnicima i kako će na ovaj način ljudi trajno riješiti svoje stambene probleme.

- Ranije sam rekao kako će županijske vlasti nastaviti raditi na sličnim projektima i očekujem da će branitelji i dalje biti u vrhu prioriteta vlasti u HBŽ-u.

Ova Vlada ostvarila je odličnu suradnju s braniteljskim udrugama, tražimo načine da ova populacija dobije još veća prava i nadam se kako će se u budućnosti suradnja nastaviti u istom smjeru - zaključio je Jozić. Oni koji se odluče prijaviti na ovaj natječaj ne smiju imati u vlasništvu kuću ili stan, ne smiju biti vlasnici građevinskog zemljišta, a isto vrijedi i za užu rodbinu osobe koja se prijavljuje na ovaj natječaj. - Pravo na stan unutar iste kategorije prioritetne skupine ostvaruje se na temelju boljega plasmana na konačnoj rang-listi, koju posebno za jednu ili više stambenih jedinica, kojima trenutačno raspolaže, utvrđuje i donosi Uprava - navodi se u tekstu natječaja. Ranije je po istoj osnovi stan dobilo 15 ratnih stradalnika. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?