Vijeće ministara

Raspoređeno 74,992.311 KM od usluga u zračnoj plovidbi

vijeće ministara
16.03.2016.
u 09:00

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva prometa i veza BiH, donijelo je odluku o raspoređivanju prihoda ostvarenih po osnovi pružanja usluga u zračnoj plovidbi (rutne naknade) u zračnom prostoru BiH za 2016. godinu. Prema odluci, finalna baza en-route troškova BiH za 2016. godinu usvojena je u ukupnom iznosu od 74,992.311 KM, uključujući i troškove EUROCONTROL-a.

Po osnovu rutne naknade, Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) raspoređeno je 40,814.816 KM, Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) 5,764.574 KM, uključujući troškove EUROCONTROL-a. Istodobno, po ovoj osnovi, 13,152.351 KM pripada Agenciji za kontrolu zračnog prometa Srbije i Crne Gore, a 15,260.570 KM Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe. Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, imenovalo je šest članova Odbora Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

U Odbor su imenovani Alisa Ibraković, Semir Halilović, Franjo Ljubas, Zdenka Leženić, Bojan Golić i Uma Isić, kao najuspješniji kandidati nakon održanog javnog natječaja, a na mandat od tri godine.

Na jučerašnjoj sjednici Vijeće ministara BiH usvojilo je informaciju Ministarstva sigurnosti o aktivnostima BiH u prihvatu državljana Bosne i Hercegovine koji se vraćaju iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu na osnovi Europskog hitnog putnog lista za povratak (Laissez Passer).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?