Proizvođači presadnica u dolini Neretve

Rasadničari iz Čapljine pripremaju se za sezonu prodaje i sadnje

Proizvođači presadnica čapljina
12.02.2024.
u 18:42

“Činimo sve da naši stalni kupci imaju sve što im treba i što traže na jednom mjestu”, naglašava direktor Zadruge “Sunce” Dadić

Proizvođači presadnica u dolini Neretve ovih dana imaju pune ruke posla. Upravo takav dojam stekli smo u proizvodnim pogonima Poljoprivredne zadruge “Sunce” u Nerezima kod Čapljine. Dok radnice pažljivo “pikiraju” tek nekoliko dana stare presadnice rajčica i paprika, završeni “kontejneri” sele se iz jednog plastenika u drugi. Govoreći o sezoni koja je počela posljednjih dana prošle godine, direktor Zadruge ing. Dragan Dadić kaže:

- Radimo za nas uobičajene poslove. Za veće proizvođače vršimo usluge sijanja, a za manje kompletnu uslugu - od nabave sjemena i sijanja do sadnje. Poseban segment u našem radu je proizvodnja za kupce koji od nas nabavljaju sadni materijal za okućnice i vrtove. Zahvaljujući kooperaciji imat ćemo sadni materijal od manje-više svih vrsta povrća koje se kod nas uzgaja. U asortimanu će biti sve - od raštike i zelene salate, preko raznih kupusnjača, rajčica, paprika, krastavaca pa do batata i kalemljenih lubenica. Činimo sve da naši stalni kupci imaju sve što im treba i što traže na jednom mjestu - naglašava direktor Dadić, koji na upit o količinama koje se naručuju nastavlja:

- Bavimo se ovim poslom dulje od dvadeset godina, mogu reći da se mijenja samo vrsta povrća. Primjerice, sada nudimo i batat, tehniku uzgoja kao što su kalemljene sadnice lubenica, dok potražnja nekako ostaje u istim okvirima. Netko otpadne, netko dođe ili se oni koji su ranije naručivali sadni materijal ponovno vrate i tako. Rekao bih da je potražnja tu negdje, nažalost, ne mogu reći da se značajnije povećava. Bude godina kada se naruči malo više, ali i godina kada potražnja opadne - konstatira direktor Dadić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije