nova pravila

RAK: Od 27. siječnja ograničeno emitiranja reality programa

RAK
27.01.2016.
u 16:16

Set pravila iz oblasti emitiranja koje je Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) usvojilo u prosincu, a koja su objavljena u "Službenom glasniku BiH" 19. siječnja, stupili su na snagu danas, osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Set pravila obuhvata Kodeks o komercijalnim komunikacijama, Kodeks o audiovizualnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Pravilo o pružanju audiovizualnih medijskih usluga, Pravilo o pružanju medijskih usluga radija.

Kako je priopćeno danas iz RAK-a, jedna od najznačajnijih izmjena odnosi se na definiranje reality i pseudoreality programa, te ograničavanje emitiranja ovih programa na razdoblje između 24.00 i 6.00 sati.

U skladu s tim, ranije Pravilo o javnim radio i televizijskim stanicama prestalo je važiti, a relevantne odredbe vezane za javne radio i TV stanice sada su sastavni dio ovih pravila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije