Ukoliko želite napraviti brzinski kolač koji je veoma ukusan, onda je to svakako ovaj Rafaelo kolač. Nakon što skuhate finu kremu s kokosom, nije potrebno čekati da se ohladi, možete odmah krenuti sa slaganjem. Kekse nije potreno umakati u mlijeko, jer će svakako naknadno omekšati, donosi kolaci.biz.
Bliži se Uskrs i vjerujem da vam se polako po glavi motaju ideje koje kolače uvrstiti. Pokušajte uvrstiti ovaj Rafaelo kolač, jer ne oduzima puno vremena, a brojima se svidio.
SASTOJCI:
KREMA:
1 l mlijeka
100 gr šećera
2 pudinga od vanilije
120 gr margarina ili maslaca
50 gr bijele čokolade
210 gr kokosa
180 ml vrhnja za šlag
OSTALO:
500 gr petit keksa
kokos za posipati
KREMA OD KOKOSA
1. U zdjelu dodajte puding, šećer i malo mlijeka, sastojke pomješajte pjenjačom.
2. Ostatak mlijeka ulijte u lonac i stavite kuhati.
3. Kada mlijeko uzavre sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke.
4. Sve zajedno nastavite kuhati.
5. U skuhanu kremu dodajte margarin ili maslac i nasjeckanu bijelu čokoladu (može biti i u kapljicama). Sve miksajte dok se sastojci ne istope.
6. Lonac sklonite sa strane i dodajte kokos, kratko miksajte.
7. Dodajte vrhnje za šlag i sve sjedinite.
8. Odmah dok je krema vruća možete započeti slaganje.
RAFAELO KOLAČ SLAGANJE
1. U kalup 21 x 22 cm na dno postavite petit kekse.
2. Rasporedite dio kreme.
3. Poslažite petit kekse.
4. Rasporedite dio kreme.
5. Poslažite petit kekse.
6. Rasporedite dio kreme.
7. Poslažite petit kekse.
8. Rasporedite tanak sloj kreme.
9. Kolač posipajte kokosom.
10. Stavite ga u frižider, najbolje preko noći.