Zlatko Marin

Radnici Željeznica RS-a u ponedjeljak stupaju u štrajk glađu

08.09.2017.
u 16:25

U ponedjeljak, 11. rujna, oko 20 radnika Željeznica RS-a stupit će u štrajk glađu, najavio je u izjavi Feni predsjednik Samostalnog sindikata Prometno-transportne djelatnosti u ovom javnom poduzeću Zlatko Marin.

Marin precizira da traže isplate plaća i naknada u skladu sa zakonom, ali i odgovornost onih koji su „Željeznice RS-a“ dovele u tešku financijsku situaciju.

-Tražimo da se izvrši isplata naknada, po osnovu četiri prijevoza i toplih obroka. Imamo problem s ovjerom zdravstvenih knjižica i tražimo da se to pitanje trajno riješi - rekao je Marin uz podsjećanje da, iako imaju presudu Vrhovnog suda RS-a, nisu naplatili naknade po odnosu ranijih dugovanja, u iznosu od 20 milijuna KM.    

Dosad ih nitko od uprave i resornog ministarstva, kako kaže, nije ni kontaktirao, a odustat će od štrajka ako im u međuvremenu ispune postavljene zahtjeve.

Marin je pojasnio da će u ponedjeljak od devet do 11 sati održati sastanak štrajkačkog odbora, a zatim u pet do 12 početi štrajk glađu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?