postavili zahtjeve

Radnici Krivaje blokirali zgradu Općine Zavidovići

Krivaja
N1
18.07.2016.
u 09:35

Radnici Krivaje iz Zavidovića jutros u šest sati blokirali su zgradu Općine jer tijekom proteklih mjeseci nisu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Mjesecima su bez plaće, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, a ne mogu uzeti ni svoje radne knjižice. Jedan od uvjeta radnika je i da Vlada ZDŽ izvrši uplatu sredstava na račun Centra za socijalni rad, te da se sud očituje po žalbi partnera koji su se žalili na pokretanje stečajnog postupka. Od Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) traže da usporedo provjere ulaze i izlaze robe iz Krivaje Mobel, javlja N1.

"Naša dva osnovna zahtjeva bila su da se Sud očituje kada će biti konačno rješenje vezano za stečajni postupak, jer znamo da partnerska grupa namjerno razvlači iako se nisu žalili na stečaj i stečajnog upravnika, te da Vlada ZDŽ isplati stotinu tisuća maraka koje je Skupština županije odobrila. Jučer su trajali pregovori i nismo uspjeli se dogovoriti", otkrio je Besim Husić, jedan od predstavnika radnika Krivaje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije