prosvjedi

Radnici Aide se naguravali s policijom, Bego Gutić napustio Vladu TŽ

fff
16.03.2015.
u 14:15

Prosvjedi radnika tvornice obuće Aida iz pogona u Tuzli, Dubokom Potoku i Lukavcu od jutros traju, a nakon što nije dogovoren sastanak sa premijerom Begom Gutićem nezadovoljni radnici nakratko se se počeli naguravati sa službenicima MUP-a TŽ-a.

Prethodno je premijer Gutić napustio sjedište Vlade TŽ, mahnuo radnicima i službenim vozilom se odvezao na drugu lokaciju. Sindikatu Aide ponuđen je sastanak sa resornim ministrom Srđanom Mićanovićem, ali je takva ponuda odbijena. "Ne znam što ćemo se dogovoriti nakon današnjeg razvoja situacije. Sigurno je da ćemo prosvjedovati i sljedećih dana, jer želimo rješenje naših problema“, kaže Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata Aide. Radnici su uzvikivali: "Lopovi, lopovi...“, a intervenirali su i liječnici Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, koji su pružili pomoć radnicama sa zdravstvenim poteškoćama. Radnice, podsjećanja radi, traže uvezivanje radnog staža. Neki od njih imaju pet, neki 10, a neki čak 18 godina neuvezanog staža. Za uvezivanje staža za oko 300 radnika potrebno je blizu 6 milijuna KM, a takav sindikalni zahtjev u Vladi TŽ-a su ocijenili nerealnim. Radnici su odlučili da se vrate u tvornicu koja je od sjedišta Vlade TŽ-a udaljena stotinjak metara, gdje će se dogovoriti o daljnim koracima koje će poduzeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?