teške optužbe

Radmanović: Vlast na razini BiH je "nula", a Srbi u njoj i ispod te "nule"

Nebojsa Radmanovic
10.06.2016.
u 12:54

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović optužio je danas vlast na razini BiH da je „nula“, a srpske predstavnike u toj vlasti da su i „ispod te nule“.

Radmanović je na izvanrednoj konferenciji za novinare istaknuo da su „u ovakvoj BiH, u kojoj upravljaju neodgovorni međunarodni predstavnici, moguća svakakva čuda, a pojačavaju se kada je nesposobna vlast na razini BiH nula, a dio te vlasti iz RS-a je ispod te nule“.

Oni, kako tvrdi, optužuju njega i druge dužnosnike SNSD-a, da su pristali na članstvo BiH u NATO da bi na taj način prikrili svoje štetne rezultate rada za RS.

- Nažalost, u to se uključilo i Vijeće za implementaciju mira u BiH (PIC), za koje smo mislili da je već izumrlo, a i trebalo je prije nekoliko godina. Sada su i oni dali podršku takvoj vlasti nekim njihovim nelegalnim aktivnostima i nekim koje se tek spremaju- ustvrdio je Radmanović.

U tom kontekstu je izdvojio i nedavnu izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da „treba podržati NATO-ov put BiH jer su se na to još 2009. godine obvezali članovi Predsjedništva, jednoglasno sva tri člana među kojima i Nebojša Radmanović“.

- Izjave Inzka nisu slučajne, tvrdi Radmanović i negira da je on napravio ključne poteze za članstvo BiH u NATO-u, jer, kako dodaje, Narodna skupština RS-a je 2005. godine prenijela ovlasti i u tim odlukama se govori o opredjeljenju za stalno članstvo BiH u NATO.

Dodaje da je nakon toga usvojen Zakon o Oružanim snagama, u kojem se obvezuju svi izabrani predstavnici vlasti na razini BiH da rade na tom putu.

-Pismo koje spominje Inzko jeste točno i kada sam bio presjedavtelj to je nastavak tog procesa, kazao je. Međutim, dodaje da je to bilo prije sedam godina, a za to vrijeme su se promijenile mnoge okolnosti u regiji i svijetu.

Tvrdi i da se od veljače između Predsjedništva BiH i Ministarstva obane BiH već raspravlja o „pregledu obrane", koji je očito neki novi uvjet ka NATO-u, a donosi niz negativnosti za RS i SNSD je protiv ulaska BiH u taj vojni savez.

Klub zastupnika SNSD-a zatražio je posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a o popisu stanovništva u BiH, jer ne može prihvatiti, kako je dodao, nelegalnu odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o jedinstvenom programu obrade rezultata popisa.

Nažalost, tvrdi, takvi rezultati će se uz podršku međunarodnih predstavnika nastojati da objave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije