Ivanić i Ali

Raditi na unapređenju zakonskog okvira civilnog zrakoplovstva

11.09.2017.
u 15:49

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić razgovarao je danas u Banjoj Luci s predsjednikom Vijeća Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva (ICAO) Olumuyiwom Benardo Aliujem i regionalnim ravnateljem ICAO-a Luisom Fonsecom de Almeidom Tema razgovora bilo je područje civilnog zrakoplovstva BiH, sigurnost letenja i poštivanje međunarodnih standarda u području civilne avijacije.

Predstavnici Međunarodne organizacije civilnog zrakoplovstva informirali su člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića da je posao Ravnateljstva za civilno zrakoplovstvo BiH, koja obilјežava 20. obljetnicu osnutka, od klјučnog značaja i da treba učiniti sve da se očuva neovisnost ove institucije.

Naglašeno je da treba raditi na unapređenju zakonskog okvira civilnog zrakoplovstva, te da je neophodno u potpunosti pratiti međunarodne sigurnosne standarde civilne avijacije.

Međunarodna organizacija civilnog zrakoplovstva (ICAO), sa sjedištem u Montrealu, specijalizirana je organizacija Ujedinjenih naroda, čija je uloga da kreira i modernizira standarde i preporuke u međunarodnom zrakoplovstvu, s cilјem osiguranja učinkovitog,
sigurnog, uređenog, ekonomski održivog i ekološki odgovornog razvitka zrakoplovstva.

Međunarodna organizacija civilnog zrakoplovstva (ICAO) procjenjivala je sigurnost letenja u BiH 2000, 2004. i 2011. godine. Za razliku od rezultata procjene iz 2000. godine, kojima BiH nije mogla da se pohvali, prema procjeni ICAO tima o provedbi međunarodnih standarda u BiH i dostignutoj razini sigurnosti letenja u 2011. godini, Ravnateljstvo za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) ostvarilo je drugi rezultat u regiji. Standarde i preporuke u međunarodnom zrakoplovstvu koriste države članice ICAO, kako bi osigurale da njihove
lokalne operacije i propisi za civilno zrakoplovstvo budu sukladni globalnim normama, kako bi više od 100.000 dnevnih letova u globalnoj mreži zrakoplovstva u svakom trenutku bilo sigurno i pouzdano u cijelome svijetu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije