Bošnjak i Nenadić

Raditi na stvaranju stimulativnog poslovnog okruženja koje će podržati rast domaćih poduzeća i privlačenje investicija

22.08.2023.
u 20:09

Raditi na stvaranju stimulativnog poslovnog okruženja koje će podržati rast domaćih poduzeća i privlačenje investicija

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak održala je konstruktivan sastanak sa direktorom Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine Mariom Nenadićem kako bi razmotrili aktualna pitanja koja utječu na tržište rada i ekonomski razvoj zemlje.

Ministrica Bošnjak i direktor Nenadić razmijenili su stavove o godišnjim kvotama za radne dozvole i njihovom utjecaju na privlačenje strane radne snage i ispunjavanje potreba tržišta rada. Razmatrane su strategije za privlačenje i zadržavanje kvalificirane radne snage u BiH, kao i mogućnosti za profesionalnu obuku i prekvalifikaciju.

U razgovoru je prepoznat značaj digitalizacije procesa zapošljavanja za efikasnost i transparentnost, kao i mogućnosti za implementaciju suvremenih digitalnih rješenja.

Sugovornici su istaknuli važnost efikasnog posredovanja između poslodavaca i potencijalnih zaposlenika. Razmatrali su načine kako poboljšati mehanizme povezivanja kvalificirane radne snage sa odgovarajućim poslovima. Kroz razmjenu mišljenja, naglasili su važnost potpore gospodarstvenicima kako bi povećali konkurentnost svojih poduzeća na domaćem i globalnom tržištu.

Analizirali su i trenutne trendove na tržištu rada i identificirali područja koja zahtjevaju dodatne napore kako bi se osigurala stabilnost i održivost radnih mjesta.

Ministrica Dubravka Bošnjak i direktor Mario Nenadić izrazili su obostranu posvećenost kontinuiranom dijalogu i suradnji s ciljem unaprjeđenja uvjeta rada i ekonomske situacije u Federaciji BiH. Obje strane su se suglasile da je neophodno kontinuirano raditi na stvaranju stimulativnog poslovnog okruženja koje će podržati rast i razvoj domaćih poduzeća, kao i privlačenje investicija, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?