Kandidati za 11. izbornu jedinicu

Radit će se na poboljšanju ustavno – pravnog položaja Hrvata u BiH

Domoljubna koalicija
27.10.2015.
u 09:24

Kandidati HDZ-a i Domoljubne koalicije za 11. izbornu jedinicu iz BiH posjetili Tuzlu. Domaćin susreta s dužnosnicima HDZ BiH bio je Zvonimir Banović, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli sa suradnicima. 

Kandidati „Domoljubne koalicije“ Božo Ljubić, Ivan Šuker, Željko Raguž, Ante Jukić, Dragan Konta i Darija Prskalo u predstavljanju su  istaknuli da će, kao zastupnici u hrvatskom Saboru, raditi na suradnji Republike Hrvatske i BiH i pomoći BiH na euroatlanskom putu. Također će raditi na poboljšanju ustavno – pravnog položaja i ostvarivanju političke ravnopravnosti Hrvata u FBiH i BiH, izjednačavanju prava branitelja HVO-a i branitelja hrvatske vojske, te na uspostavi javnog emitera na hrvatskom jeziku u BiH.

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH i nosilac liste za 11. izbornu jedinicu Božo Ljubić i Ivan Šuker, koordinator HDZ-a za 11. izbornu jedinicu i predsjednik Saborskog odjela za Hrvate izvan Hrvatske, izrazili su nadu da će ova stranka osvojiti tri mandata u Saboru koliko je predviđeno za Hrvate izvan države.

Nakon sastanka s dužnosnicima HDZ BiH, upriličen je i sastanak sa svećenicima, na kojem se razgovaralo problemima s kojim se susreću stanovnici ove župe i kako im u budućnosti pomoći kroz instituciju hrvatskog Sabora, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije