Posušje

Radilo se dobro, a Posušani očekuju i nove rezultate

28.09.2016.
u 07:00

Održana je 38. sjednica Općinskog vijeća Posušje, ujedno i posljednja sjednica u sadašnjem sazivu. Za razliku od ranijih vijećničkih pitanja, ovoga puta bilo je tek poneko aktualno pitanje.

Na dnevnom redu bila su te su usvojena izvješća o radu osnovnih i srednjih škola na području općine.

Mnogo se učinilo na stvaranju što boljih uvjeta za rad svih škola te nove zgrade Osnovne škole Fra Petra Bakule koja je još u izgradnji.

Izvješća

Razmatrana su izvješća o radu 17 mjesnih zajednica u općini te lovačkih društava za proteklu 2015. godinu.

Potom su se našle brojne točke dnevnog reda.

Nakon rasprava usvojeni su prijedlozi odluka o usvajanju regulacijskog plana “Granični prijelaz Republika Hrvatska – Bosna i Hercegovina Osoje” o kojemu je bilo ponajviše rasprave kao i o prijedlogu odluke o usvajanju izmjene i dopune regulacijskoga plana “Mokri dolac”. Na sjednici Općinskoga vijeća Posušje usvojeni su i ostali prijedlozi o pristupanju izradi regulacijskoga plana “Zavelim” (Glavica – Staje), “Batin” (Put za Grude – Magaretuše), te “Osoje” (Sportsko rekreacijski centar, zaselak Bošnjaci).

Vijećnici Općinskoga vijeća Posušja usvojili su i izmjene i dopune regulacijskog plana “Vicanov brijeg” (Weltplast), “Vojuša” (Ulica Katarine Zrinske) te regulacijskog plana “Posušje“ - križanje Ulice bana Ivana Mažuranića i Ulice kneza Trpimira.

Uspješni

Kada se sve zbroji, vijećnici su ipak dobro radili svoje obveze i tražili što bolja rješenja.

Ipak, Posušani se nadaju još boljim rezultatima nakon novih lokalnih izbora, koji će se održati u nedjelju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije