Bunoza i Murphy

Radi se na izradi niza zakona koja su dio obveza BiH na putu u EU

28.02.2023.
u 16:07

Američki veleposlanik: Novi saziv Vijeća ministara BiH treba se usredotočiti na donošenje zakona i rješavanje problema s kojima se građani svakodnevno suočavaju

O zadaćama i prioritetima u radu Ministarstva pravosuđa BiH u predstojećem razdoblju u Sarajevu su razgovarali ministar Davor Bunoza i Michael J. Murphy, američki veleposlanik u BiH.

Ministar Bunoza kazao je kako se u Ministarstvu intenzivno radi na izradi niza zakonskih rješenja koja su dio obveza koje je BiH dobila kandidacijskim statusom za pristupanje Europskoj uniji. Nastavno na aktualne teme, istaknuo je spremnost za vođenje razgovora, na postizanje kompromisa i u konačnici suradnje i dogovora oko pitanja koja vode u ukupnu reformu bh. pravosuđa. Zahvalio je veleposlaniku Murphyju za pomoć i podršku koju američka administracija kontinuirano pruža našoj zemlji.

Veleposlanik Murphy pozdravio je i podržao napore ministra Bunoze i administracije u Ministarstvu pravosuđa BiH koja radi na reformskim procesima kazavši kako je u potpunosti svjestan važnosti tog ministarstva jer za BiH nema ništa bitnije od vladavine zakona. Naglasio je kako se, kroz kompromise i konsenzus, novi saziv Vijeća ministara BiH treba usredotočiti na donošenje zakona i rješavanje problema s kojima se građani svakodnevno suočavaju. To će, istaknuo je, donijeti zaokret u politici, a što u konačnici vodi BiH u euroatlantske integracije i u bolji život svakog građanina.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije