projekt izgradnje škole u Ugandi

Putovanje u Ugandu promjenilo joj život, mnoge rasplakala pričom o djeci bez škole

18.09.2020.
u 17:06

Novotravničanka Martina Fišić u suradnji s Hrvatskim kazalištem Travnik i Hrvatskom udrugom mladih u središnjoj Bosni iz Viteza organizirali su zahvalnu večer i prezentaciju projekta izgradnje škole u Ugandi za sve dobročinitelje i žitelje središnje Bosne, pa i šire.

U prepunoj dvorani Hrvatskog kazališta Travnik Martina je govorila o svemu što je doživjela u Ugandi, a veliki broj gostiju bio je do suza dirnut njenom pričom. 

- Na svom dvotjednom putovanju u Ugandu, 8.11.2019 godine posjetili smo malo selo Karundi koje se nalazi 35 km od grada, Isigniro distrikt, u regiji Mbarara. Bilo je to putovanje života. Putovanje koje je promijenilo moj pogled na svijet, moj način života i mene kao osobu. Ja sam se vratila, ali moje srce je ostalo tamo, rekla je Martina i dočarala kako žive ljudi na tom području. 

Ispričala je sve o njihovom životu i naglasila kako ova djeca zaslužuju budućnost, pravo na obrazovanje i dostojastvo djeteta kao i svi njihovi vršnjaci. 

Prezentacija je sadržavala brojne fotografije, video isječke koji su posjetiteljima predočile stvarnu sliku u tom dijelu Afrike.

Okupljenima se obratio i predsjednik Hrvatske Udruge mladih u središnjoj Bosni iz Viteza, Mateo Marić koji je predstavio svoju Udrugu i brošuru ,,Svijet u očima mladih” od čije prodaje cjelokupni prihod ide za izgradnju škole u Ugandi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?