Knjiga dragovoljca HV-a i HVO-a Mate Ćapina - Bunkera

'Put natrag knjiga je o junaštvu, ljubavi, domoljublju

23.07.2023.
u 12:07

Hrvatski dragovoljac, sudionik Domovinskog rata Mate Ćapin Bunker, koji je  ratovao na više bojišnica u Hrvatskoj i BiH u redovima Hrvatske vojske i HVO-a objavio je knjigu 'Put natrag' na e-knjizi https://knjigae.com/knjiga/put-natrag/.  Radi se o Ćapinovom svjedočanstvu o ratu, domoljublju, ljubavi, herojstvu, stradanjima, iskušenjima. 
"Ovu knjigu ponajprije posvećujem svojim pokojnim suborcima. Za mene oni su najveći junaci kojima i ja i cijeli hrvatski narod dugujemo sve. Zahvaljujem bratu Robertu koji mi je poklonio knjigu True Life in God – Pravi život u Bogu, grčke kjiževnice Vassule Ryden – koji me ohrabrio da ju pročitam. Ta je knjiga unijela svjetlo u moj život. Bila je početak moje temeljite duhovne preobrazbe. Posebnu zahvalnost dugujem mojoj djeci – Sagi, Mandi i Marcu. Hvala Vam na vašem strpljenju i ljubavi koju ste mi iskazali kad mi je bilo najteže. Hvala i Željku Primorcu, Mariji Runac i Zdenku Lozi koji su me potaknuli i ohrabrili da napišem ovu autobiografsku priču – ispovijest koja će, vjerujem, i moje žive suborce potaknuti da učine isto – opišu slavne dane novije hrvatske povijesti, i tako ih otrgnu zaboravu. Oni su trajno odredili našu budućnost – zalog su slobode koju će uživati nadolazeća hrvatska pokoljenja", napisao je kratko Imoćanin korijenima Mate Ćapin.
On je sudjelovao u nekoliko podcasta svjedočeći o ratnim događanjima, a uskoro će predstaviti ovu knjigu. Na početku rata je iz Švedske, gdje je živio s obitelji, kao golobradi mladić osjetio zov domovine, te se priključio hrvatskim snagama i prošao veliki broj bojišnica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije