posjet bih

Puljić-Radman: Uvijek ohrabrimo jedan drugog kada je u pitanju BiH i njen put u EU

Foto: Fena
1/4
05.01.2022.
u 18:14

Ministar Gordan Grlić Radman istaknuo je da rado navrati kod uzoritog kardinala Puljića koji je kako je istakanuo svjedok jednog važnog vremena i čuvar hrvatsko krišćanskog katoličkog identiteta u Sarajevu i BiH.

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman koji boravi u službenom posjetu Bosni i Hercegovini susreo s nadbiskupom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem u u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu

U kratkom obraćanju medijima nakon susreta kardinal Puljić je istaknuo kako mu je drago da je na početku godine ministar Radman došao da, kako je kazao Puljić, na neki način da potporu procesu stvaranja boljih odnosa i razumjevanja ne samo između država nego i među narodima.

Puljić je ovom prilikom rekao kako je zahvalan i ministru Radmanu i Vladi Hrvatske kazavši da je Hrvatska zemlja preko koje će i BiH krenuti prema Europi.

-I to je ozbiljan razlog zašto je došao i hvala mu. A vjerujem da i bosanskohercegovački ljudi koji su u vlasti mogu tu gestu prepoznati - kazao je Puljić.

Ministar Gordan Grlić Radman istaknuo je da rado navrati kod uzoritog kardinala Puljića koji je kako je istakanuo svjedok jednog važnog vremena i čuvar hrvatsko krišćanskog katoličkog identiteta u Sarajevu i BiH.

- Uvijek rado razmjenimo mišljenja, ohrabrimo jedan drugoga kada je u pitanju Bosna i Hercegovina i njezin put u Europsku uniju. Ovdje uvijek dobijemo snažnu podršku i kardinala kada je u pitanju položaj hrvatskog naroda u BiH i s vjerskog stajališta - kazao je Radman, dodavši da je Puljić lučonoša tolerancije, poštivanja drugih i različitih.

Hrvatski šef diplomacije u Sarajevu se susreo i s zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković, provincijalom Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem.

Nakon susreta s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem Radman je otputovao u Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?